PSD: tegyék már ki a többnyelvű városnévtáblákat Kolozsváron!

A Kolozs megyei pártelnök beszólt Emil Bocnak és a PNL-nek.
Hirdetés

A PSD megyei szervezetének ügyvivő elnöke, Horia Nasra Facebook-bejegyzésében azt írja: Emil Boc polgármester és a várost vezető liberális többség „továbbra is táplálja ezt a hamis politikai témát, a többnyelvű táblák ügyét”, noha 2016 júniusában az RMDSZ-szel kötött helyi megállapodásában szerepel a román, magyar és német nyelvű városnévtáblák kihelyezése minden olyan településen, ahol a két alakulat többséggel rendelkezik.

Temesváron, Brassóban, Szebenben vagy Medgyesen az európai multikulturális modellt választották – írja Nasra – és Emil Bocnak és a liberális többségnek is meg kell értenie, hogy a kolozsváriak már nem vevők a populista témákra.

„Cluj-Napoca, Klausenburg, Kolozsvár, Claudiopolis ugyanazt a Cluj-Napocát jelenti, Boc úr, ugyanazt a közösséget” – írja a megyei PSD vezetője.

Mint arról tájékoztattunk, a Kolozs Megyei Törvényszék keddi alapfokú ítéletében úgy döntött, hogy a kolozsvári városházának magyarul is fel kell tüntetnie a város nevét a helységnévtáblákon. A polgármesteri hivatal közölte: fellebbeznek a döntés ellen.

A többnyelvű városnévtáblák kihelyezése mellett foglalt állást az USR helyi szervezete is, amely egyrészt üdvözölte a döntést, másrészt sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a táblaügy rendezéséhez bírósági döntésre volt szükség.

Hirdetés