Kísérleti jelleggel három új határátkelő nyílik Szatmár megyében

Egyelőre csak szombatonként fog üzemelni, és csak román vagy magyar állampolgárok használhatják.
Hirdetés

Kizárólag román és magyar állampolgárok számára fogja lehetővé tenni a két ország közötti közlekedést az a három új határátkelő, amelyeket szombatonként nyitnak meg Szatmár megyében – tájékoztat a Szatmár megyei prefektusi hivatal pénteki közleményében

„Holnaptól, 2017. február 18-tól kezdődően, szombatonként 10 és 18 óra között három új határátkelő nyílik meg Magyarország felé, éspedig Szárazberek (Bercu) – Garbolc, Nagypeleske (Peleş) – Zajta és Károlypuszta (Horea) – Omboly között. Az országhatárt csak román és magyar állampolgárok léphetik át ezeken a pontokon, érvényes személyazonossági igazolvány vagy útlevél felmutatásával. A határátkelőt gyalogosok, valamint maximum 3.50 tonnás gépkocsik használhatják” – olvasható az idézett közleményben.

A kiskorúak csak mindkét szülő kíséretében léphetik át a három új határátkelőt. Amennyiben más személy vagy csak egyik szülő a kísérőjük, úgy a törvény által megszabott feltételek között, a Pete (Petea) – Csengersima vagy a Csalános (Urziceni) – Vállaj közti átkelők valamelyikét kell használniuk.

A közlemény hozzáteszi, a három új határátkelő forgalmát negyedéven keresztül követik, és ha indokoltnak bizonyul, akkor folyamatos üzemeltetésre állnak át. 

Szatmár megyén kívül további hét határátkelőt is megnyitnak a román–magyar szakaszon Arad és Bihar megyében. Erről itt írtunk bővebben. 

Hirdetés