Lavina temetett be egy gépkocsit Nagybánya közelében

De a benne rekedt embereket szerencsére sikerült kimenteni.
Hirdetés

Lavina által betemetett gépkocsiból mentett ki két embert Nagybánya közelében a román csendőrség – jelenti az Agerpres hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Az érintettek telefonon kértek segítséget, miután egy lavina következtében az autójukban rekedtek egy olyan hegyi úton, mely Nagybányáról egy menedékház felé vezet. A csendőrség és a nagybányai önkormányzat közös csapata hóeltakarító gépekkel vonult a helyszínre, ahol mintegy 50 méteren kellett eltakarítaniuk az útra zúdult havat.

A csendőrség közölte, hogy a gépkocsiban rekedt embereknek nem esett bajuk, folytathatták útjukat Nagybánya felé. Az éjszakai havazás elsősorban a Máramaros megyei hágókon idézett elő fennakadásokat a közlekedésben.

A román meteorológiai szolgálat másodfokú (narancs jelzésű) figyelmeztetést bocsátott ki az ország délkeleti megyéire és a fővárosra is a péntek hajnaltól várható hóvihar miatt. A szolgálat első fokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést is kibocsátott a havazás miatt, mely Kovászna és Brassó megyére is kiterjed.
 

Hirdetés