Küzdenek a kemény téllel Máramarosban, máshol is havazás jön

Nagyon itt a tél.
Hirdetés

Több hókotrót és csúszásgátló anyagot szóró gépet vetnek be a Máramaros megyei útkarbantartó cégek, hogy a főbb útvonalakon biztosítani tudják a zavartalan közlekedést – tudatta csütörtökön a prefektúra.

Az elmúlt órákban lehullott nagy mennyiségű hó eltakarítására négy gépet más megyékből szállítottak át. Az 1C jelzésű országúton Kisnyíres és Nagybánya között eggyel több hóeltakarító gépet vetettek be, az éjjel folyamán pedig másik három gépet a Gutin-hágóhoz irányítottak.

Az estétől összesen 11 hóeltakarító géppel dolgoznak a Gutin-hágónál, reggeltől pedig bevetnek két hómaró gépet is, a járható útfelület szélesítése érdekében.

A Felsőbánya és Krácsfalva közötti szakaszon korlátozták a 7,5 tonnánál nagyobb kamionok közlekedését – írja az Országos rendőr-felügyelőség.

A sípályák fele vezető utakon nem szabad az utak szélére parkolni, hogy a gépjárművek ne akadályozzák a forgalmat. Amalia Babici Man, a Máramaros megyei önkormányzat szóvivője szerint a megyei utakon télies körülmények között zajlik a közlekedés, több szakaszon pedig folyamatosan takarítják az utat.

Hirdetés

Egyébként a meteorológiai intézet a további időszakra is figyelmeztetést adott ki havazás miatt. Csütörtökön este tíz órától péntek este tíz óráig sárga figyelmeztetést adtak ki az ország középső részére – ez Erdélyben Kovászna és Brassó megyét, valamint Szeben megye déli részét érinti.

Ám még ezek a régiók járnak jobban: Románia délkeleti részére péntek hajnali 2 órától este 6 óráig narancssárga riasztást adtak ki havazás miatt.

Hirdetés