22 fokos hőmérséklet-ingadozás vár ránk

Mínusz 15 Celsius-fok is lehet szilveszterkor.
Hirdetés
Hőmérséklet-ingadozásokat és csapadékot jeleznek december végére és január első napjaira a meteorológusok. 
 
Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) szerint a következő két hétben plusz 7 és mínusz 15 Celsius-fok között fog ingadozni a hőmérséklet, az ország legtöbb régiójában pedig havazásra lehet számítani december 27-28-án és január másodika után. 
 
Az előrejelzés szerint Erdélyben, a Bánságban és a Körösvidéken a december 27-e és január 8-a között fokozatosan lehűl az idő, szilveszter éjszakáján Bánságban –8 Celsius-fokig, Erdély egyes vidékein –15 fokig is lehűlhet a levegő. 
 
Az újév első napjaiban enyhülés következik be a meteorológusok szerint, január 2-ától havazás várható, majd január 8. körül ismét lehűlésre kell számítani mindhárom régióban. 
 
Hegyvidéken nem kúszik fagypont fölé a hőmérő higanyszála ebben az időszakban sem éjjel, sem nappal. December 27-én -4 fok lesz az éjszakai átlaghőmérséklet hegyvidékeken, december 30-ára viszont ez -14 fokra csökken. 2017. január 2-án mínusz 8 fokos éjszakai átlaghőmérsékletet jósolnak a meteorológusok, majd ismét lehűlés következik be, nappal –8 és –6, éjszaka –12 és –10 fok körüli lesz a hőmérséklet.

Hirdetés