Iszlám hitre akarta téríteni cellatársát a román dzsihadista

A cellatárs azonban nem volt túl fogékony az igaz hit iránt.
Hirdetés

A börtönben sem pihen az a 18 éves craiovai fiatal, akit december elején helyeztek harminc napos előzetes letartóztatásba dzsihadista propaganda terjesztése miatt. Mint kiderült, megpróbálta áttéríteni az iszlám hitre köztörvényes cellatársát, ráadásul ezt olyan lelkesen tette, hogy az inkább átkérte magát egy másik cellába.

Luigi Boigea először tavaly decemberben került a figyelem középpontjába, amikor a terrorizmus-ellenes ügyészség (DIICOT) lecsapott az akkor még kiskorú, 17 éves fiúra az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet propagandájának terjesztése miatt. Mint kiderült, a muzulmán hitre is áttért fiatalember az interneten keresztül radikalizálódott, olyan mértékben, hogy öngyilkos merényletet is végrehajtott volna.

Akkor csupán hatósági felügyelet alá helyezték, azzal a feltétellel, hogy nem internetezik, ás megszakít minden kapcsolatot az iszlamista körökkel.

Idén december elején azonban ismét őrizetbe vették, mivel kiderült: a feltételeket megszegte, sőt egy, fegyverhasználatra és robbanószer-készítésre oktató online „tanfolyamot” is elvégzett. Ezért most vizsgálati fogságba helyezték.

Hirdetés