Kolozsváron mérkőzik meg a román és a dán fociválogatott

Március 26-án a Kolozsvár Arénában szervezik meg a Románia-Dánia labdarúgó vb-selejtező mérkőzést.
Hirdetés

A Kolozsvár Arénában rendezik március 26-án a Románia-Dánia labdarúgó vb-selejtező mérkőzést – közölte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) a Román Labdarúgó-szövetség (FRF). A román válogatott Montenegró ellen játszott már egy 1–1-es döntetlent Kolozsváron ebben a selejtező sorozatban. Szintén a Kolozsvár Arénában került sor a 0–0-ra végződött, Spanyolország elleni mérkőzésre is.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében a román labdarúgó válogatott következő világbajnoki selejtező mérkőzését, Dánia ellen, nem kell zárt kapukkal játszani, de nem lehet a Nemzeti Arénában megszervezni – jelentette be hétfőn a FRF.

A FIFA döntése a november 11-i, Lengyelország által 0–3-ra megnyert mérkőzést követően született, amikor a román szurkolók füstbombákat és petárdákat dobáltak a pályára, egyik a lengyel csatár, Robert Lewandowski közvetlen közelében robbant.

A Román Labdarúgó-szövetséget 95 ezer svájci frank bírság kifizetésére és háromezer frank eljárási költség megtérítésére kötelezték. 

Hirdetés