Egy magyar is megsérült Berlinben, román áldozatról nem tudnak

A berlini hatóságok egyelőre nem közölték az áldozatok és a sérültek nemzetiségi hovatartozását, de a román, illetve a magyar nagykövetségekhez is érkeztek bejelentések.
Hirdetés

Egyetlen román állampolgár sem sérült meg a berlini támadásban – derül ki Románia berlini nagykövetségének első adataiból. Az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében a külügyminisztérium azt írja, eddig csupán három esetben kértek segítséget román állampolgárságú személyek hozzátartozóik pontos tartózkodási helyének megállapítására. A nagykövetség képviselői közölték a családtagokkal, hogy mindhárom személy biztonságban van.

A román külügyminisztérium három telefonszámot bocsátott az érdekelt állampolgárok rendelkezésére: a +49 30 21239555-ös, a +49 30 21239514-es, és a +49 30 21239516-s számokra érkező hívásokra a külföldön élő román állampolgárokat segítő állandó telefonos szolgálat ügyeletesei válaszolnak, de hívható a diplomáciai képviselet +49 16 090884680-as sürgősségi száma is.

A hétfő esti berlini terrortámadásban egy magyar állampolgár könnyebben megsérült, de a magyar kormányszóvivő tájékoztatása szerint már reggel elhagyhatta a kórházat. Kovács Zoltán hozzátette, hogy ezt az információt a hozzátartozóktól kapták, a német hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást erről. Az első hírek még arról szóltak, három magyarról nem tudni semmit, a másik két személyről viszont bebizonyosodott, hogy nem érintettek a támadásban – írja a hvg.hu.

Hirdetés