Lövöldözés Finnországban: két újságíró és egy politikus az áldozat

Mindhárom áldozat nő volt. A gyanúsított egy 23 éves fiatal.
Hirdetés

Agyonlőttek három embert a finnországi Imatra városának egyik étterme előtt. Mindhárom áldozat nő volt – közölte vasárnap a rendőrség, hozzátéve, hogy a bűnüggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 23 éves helyi férfit.

Az eset szombat éjfél körül történt az ország délkeleti részén lévő város szórakoztatónegyedében. A gyanúsítottat a helyszínen tartózkodók azonosították, és az illető nem állt ellen az őrizetbe vételnek. A tettes indítékáról egyelőre nem lehet tudni semmit. Több lövéssel, puskával lőtt az áldozatok fejére, felsőtestére. 

Az AP hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva előzőleg azt közölte, hogy az elkövető valószínűleg találomra választotta ki áldozatait. Ezt azonban megkérdőjelezi az a tény, hogy az áldozat két újságíró és egy városi tanácsos.

Imatra egy 28 ezer lakosú kisváros az orosz határ közelében, Helsinkitől 230 kilométerrel keletre. Az 5,4 millió lakosú Finnországban 650 ezer embernek van hivatalos fegyvertartási engedélye, a lőfegyveres emberölés azonban ritka. Néhány évvel ezelőtt megszigorították a fegyvertartási szabályokat két iskolai ámokfutás miatt.

Hirdetés