Meggyújtották az első gyertyát Nagyvárad adventi koszorúján

Először került ki adventi koszorú a Szent László térre.
Hirdetés

Történelmi eseménynek lehetett szem- és fültanúja az a közel kétszáz ember, aki vasárnap este hat órakor a hűvös időjárás ellenére is kiment Nagyváradon a Szent László térre: első ízben helyeztek ugyanis ki adventi koszorút a város főterére, és rövid ünnepség keretében – advent első vasárnapja lévén – meggyújtották az első gyertyát.

A rendezvényen Bakos Gábor, a Szent László templom káplánja mondott rövid beszédet, majd az imádságot követően ő gyújtotta meg a koszorú első gyertyáját. Ezt követően a résztvevők elénekelték az Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő! című éneket – ebben „profik” is besegítettek, mivel az egybegyűltek között ott voltak annak a hat kórusnak a tagjai is, akik az eseményt követően a Vártemplomban megrendezett kórustalálkozón vettek részt.

A Szent László Egyesület által kihelyezett koszorú stílszerűen a Szent László templom mellett kapott helyet, a Körös felőli oldalán, és értékéből az sem von le semmit, hogy kissé furcsa megoldásként egy zöldre festett kábeldobon helyezték el. Az egyesületet az önkormányzat kérte fel, hogy szervezze meg az adventi időszak magyar vonatkozású rendezvényeit.

A továbbiakban természetesen advent mindegyik vasárnapján hasonlóan ünnepélyes keretek között gyújtják majd meg a többi gyertyát is.

Hirdetés