Hihetetlen: sikerült karbantartót találni az egészségügyi kártya rendszeréhez

Mondjuk épp Sebastian Ghiţă volt cégét, a Teamnetet. Másfél évig gondozza az informatikai rendszert 3,9 millió euróért.
Hirdetés
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szolgáltatói szerződést kötött az egészségügyi kártyák informatikai rendszerének működtetésére – írja az elektronikus versenytárgyalásokat lebonyolító rendszer (SEAP) honlapján közzétett hirdetésben. 
 
A hirdetés szerint a november 21-én megkötött szerződés értelmében a ploieşti-i Teamnet International Rt. „ügyfélszolgálatot biztosít, karbantartási és műszaki szolgáltatásokat végez az egészségügyi kártyák informatikai rendszerének működtetése érdekében”.
 
Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a rendszer novemberi megomlása után jelentette be, hogy a tárca stratégiát vált, ha nem sikerül megegyezi a közbeszerzést elnyert céggel.
 
A három évre érvényes szerződés összértéke 14.755.500 lej áfa nélkül, 17,7 millió lej (3,9 milliió euró) áfával. A Teamnetet még júniusban megnyerte a licitet, de novemberig tárgyalták a szerződés feltételeit. A szerződés eredeti értéke ötmillió euró lett volna.
 
A SEAP rendszerben egy egyhónapos karbantartási szerződés is megjelent, amit szintén a Teamnet kötött az OEP-pel, értéke több mint 44 ezer euró.
 
A Teamnet 2012-ig Sebastian Ghiţă politikus, üzletember tulajdona volt, aki érintett Victor Ponta korrupciós ügyében, és feljelentette Laura Codruta Kövesit is, a DNA főügyészét plágium miatt.

Hirdetés