Bűnvádi eljárást indított a DIICOT a Kinder-tojásos botrányban

Gyermekkereskedelem és kiskorúak munkára kényszerítése a vád.
Hirdetés
A szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) in rem (azaz gyanúsított nélkül) bűnvádi eljárást indított a brit The Sun bulvárlap Nagykárolyban készített riportja miatt. Ebben a brit újságírók megállapítják, hogy gyerekmunkával helyezik be a meglepetésjátékot az olasz Ferrero által Romániában gyártott Kinder-tojásokba. A vád gyermekkereskedelem és kiskorúak munkára kényszerítése.
 
A riportban szereplő két kiskorút a Szatmár megyei gyermekvédelmi igazgatóság mukatársai és egy pszichológus jelenlétében hallgatják majd ki. Az ügyészek azt vizsgálják, hogy a szülők megvádolhatóak-a üzérkedéssel. A riportban szereplő anya azt mondta a romániai médiának, hogy a The Sun állításaiból semmi nem igaz, a brit újságírók átverték őt.
 
A nő szerint ő maga valóban Kinder-játékokat rak össze otthonában, de szó sincs arról, hogy kiskorú gyerekeit dolgoztatta volna. A The Sun riporterei félrevezették őt, azt mondták neki, népszerűsíteni kívánják Angliában a Kinder-tojásokat és látni akarják, hogyan készül el a csokitojásokba rejtett játék. Ezért a gyerekeket is odaültették a kamerák elé – állítja az anya.

Hirdetés