Tánczos: szélsőséges, aki ellenzi a melegházasságot?

A szenátort az igazságügyi miniszter asszony nyilatkozata borította ki. Nem ő az egyetlen erdélyi magyar politikus, aki megszólalt az ügyben.
Hirdetés

Erdélyi magyar politikusokat is megszólalásra késztetett Raluca Pruna igazságügyi miniszter kissé különös nyilatkozata azzal kapcsolatban, hogy Romániában túl kevés személyt ítéltek el rasszizmus miatt, illetve burkoltan arra utalt, hogy a házasság hagyományos fogalmának védelme szélsőségességhez vezet.

„Szélsőséges (extremist) az a személy vagy párt, aki a egyneműek házastársi kapcsolata ellen és a hagyományos, nő és férfi házasságán alapuló család mellett foglal állást – mondja a szakértői kormányunk technokrata igazságügyi minisztere. Erre egy internetes portál rátesz egy lapáttal és azt mondja, hogy a miniszterasszony börtönbe juttatná ezeket a szélsőséges bajkeverőket” – írja Facebook-oldalán Tánczos Barna, aki emlékeztet arra: a miniszter asszony fél évvel ezelőtt azt mondta, hogy az ártatlanság vélelme „elméleti luxus”.

„Nem vagyok én jogász, de valami nagyon nincs itt rendben. Vajon ugyanabból a könyvből tanulta mindkét tézist? Nesze neked jogállam” – háborog az RMDSZ szenátora.

Tánczos Barna egyébként azon RMDSZ-politikusok közé tartozott, akik nemrég ellene szavaztak a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetéséről szóló törvénytervezetnek.

Hirdetés

Hasonló témájú bejegyzést tett közzé Biró Zsolt is, a Magyar Polgári Párt elnöke is, aki előbb megosztotta RMDSZ-es kollégája posztját, majd saját eszmefuttatást tett közzé a hagyományos család szerepéről:
 

Hirdetés