Saját főnökeiket mártották be a kormányfőnél a filmvállalat alkalmazottai

A filmes szakszervezet nyílt levélben kérte Dacian Cioloștól, hogy vizsgálja ki a RomâniaFilm körüli esetleges visszáságokat. A kormányfő odaküldte az ellenőrző testületét.
Hirdetés

A RomâniaFilm filmelosztó és -terjesztő vállalatnál (RADEF) vizsgálódik a kormányfő ellenőrző testülete – tájékoztat honlapján az intézmény. Az ellenőrző testület a vállalat vagyonának kezelése, a javadalmazások megállapítása, valamint a vezető beosztásokban lévő személyek (vezérigazgató, igazgatótanácsi tagok) kinevezése felől tájékozódik.

A RomâniaFilm szakszervezete múlt héten kérte a kormányfőt,

küldje ki ellenőrző testületét a filmterjesztő vállalathoz,

mivel szerintük a RADEF katasztrofális helyzetét Adrian Ionescu vezérigazgató és Codrin Doru Lungu gazdasági igazgató idézik elő.

A szakszervezeti vezetők nyílt levelet küldtek a kormányfőnek, amelyben felvázolják, hogy a RADEF jelenlegi bevétele a mozijegyek eladásából és a mozitermek bérbe adásából származik. Mivel azonban már csak 13 mozi működik a vállalat igazgatásában – a többit a jelenlegi vezetőség bezáratta –,

a jegyeladásból származó bevétel nagyon megcsappant.

A fő jövedelemforrást a termek bérbe adása jelentené – írják a szakszervezet tagjai –, de a vállalat jelenlegi vezetősége nem állít ki számlákat a bérlőknek, akikkel bűnszövetkezetet alkottak. „Sok termet nevetséges összegért adnak ki minimum 5 évre, meghosszabbítási lehetőséggel, a bérlők ezeket újra bérbe adják nagyáruházaknak, a különbséget pedig szétosztják egymás között a bérlők és a vállalat vezetői” – olvasható a miniszterelnöknek küldött nyílt levélben.

Hirdetés