Szőcs Petra rövidfilmje nyerte az erdélyi magyar filmek versenyét

A Filmgalopp közönségdíját Püsök Botond alkotása kapta.
Hirdetés

Szőcs Petra Csoszogj úgy című 14 perces kisjátékfilmjét találta a legjobbnak a zsűri a 16. Filmtettfeszt keretében zajlott erdélyi magyar filmek versenyében, a Filmgaloppban. A kolozsvári származású filmrendező kisjátékfilmje nyolc alkotás közül lett a győztes.

A Filmgalopp győztesét vasárnap este hirdette ki a Filmtettfeszt Kolozsváron tartott záróestjén a háromtagú zsűri (Hegedűs Bálint forgatókönyvíró, Osváth Gábor producer, Kárpáti György, a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének főtitkár-helyettese).

A verseny közönségdíját Püsök Botond csíkszeredai rendező Kendeffy című 12 perces alkotása nyerte el.

A záróesten átadták a Filmtett Egyesület által 2012-ben alapított Sárga Csikó életműdíjat is, amellyel idén Patrovits Tamás animációsfilm-rendezőt, egyetemi tanárt tüntették ki. Az egyesület évente tüntet ki a díjjal egy-egy olyan filmes személyiséget, aki munkásságával jelentős mértékben segíti vagy segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. Az erdélyi képzőművészek – idén a nagyváradi Szép Jankó Noémi – által készített, és a Balassi Intézet által támogatott trófeával 2015 óta pénzjutalom (egymillió forint) is já.

Hirdetés