DNA-házkutatás a bihari rendőr-főkapitánynál

Egyik besoztottja gyanús ügyei miatt.
Hirdetés

Házkutatást tartott hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőkapitány irodájában, valamint otthonában. Sajtóértesülések szerint egy olyan korrupciós ügyben nyomoznak, amelyben a belényesi rendőrkapitány is érintett.

A gyanú szerint a délkelet-bihari kisváros rendőrségének vezetője védelmi pénz fejében helyi üzletembereknek nyújtott támogatást különböző ügyekben. A DNA szerint Liviu Popa rendőrfőkapitány is tudhatott az ügyről.

Popa ellen egyébként egy másik ügyben is eljárás zajlik, Vasile Blagát, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökét, korábbi belügyminiszert – aki maga is Bihar megyei – éppen hétfőn idézte be tanúként a DNA Bukarestben. Popa ugyanis szeptember 5-én a brassói körgyűrűn balesetet okozott, amikor Blaga BMW-jét vezette. A rendőrfőkapitány egy kamiont akart előzni, amikor a szembe jövő sávban közlekedő másik járművel ütközött. Mivel a balesetben egy személy könnyebben megsérült, Popa ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás.

Blaga elmondta, ő maga kérte meg Popát, hogy néha használja az autóját, nehogy megártson a járműnek, ha hosszú ideig nem indítják be.

Hirdetés