Tűzoltás a kolozsvári Sétatéren

De azért tessék megnyugodni! Nem a park lángol. A tűzoltók lánglelke.
Hirdetés

A tüzes akció apropója, hogy szeptember 13. a Tűzoltók Napja Romániában. Az ünnepélyes alkalom idén is megszülte a kreatív ötletet: a kolozsvári tűzoltóság egységei kivonulnak a sétatérre, de persze nem csak úgy, ingbe-gatyába. Viszik magukkal a legkülönfélébb szerkókat, gépjárműveket, sőt, vízimentésre alkalmas csónakokat is.

Az akció reggel 10 órakor kezdődik és délután négy óráig tart. A program egészen izgalmasnak ígérkezik: lesznek kiállítások, különböző bemutatók, melynek során többek között az igazi tűzoltók igazi felszereléssel áltüzeket fognak oltani és magassági mentésszimulációt hajtanak végre azokkal az izgalmas, hosszú-hosszú létrákkal, amiket mindig megcsodálunk, amikor a kolozsvári épületek homlokzatairól verik le a vakolatot.

De lesznek különböző műhelytevékenységek is, amelyek kimondottan a helyszínen tartózkodó nagyérdemű publikumnak szólnak. A gyerekek rajzolhatnak (tüzet is, nem csak tűzoltást), kicsik-nagyok célba lőhetnek (természetesen nem fegyverrel, hanem vízsugárral), de kipróbálhatják magukat az elsősegélynyújtás terén is.

A holnapi eseménysor egyik különlegessége, hogy nem csak hattyú, flamingó és autó alakú vízibicikliken, hanem igazi mentőcsónakokon is lehet majd közlekedni a sétatéri tó vizén.

Hát, igaz, hogy a keddi nap nem vakáció (már az iskolákban sem), de aki teheti, nézzen ki a sétatérre, mert forró mutatványok egész sora várja.

Hirdetés

 

Fotó forrása: panoramio.com

Hirdetés