Fellebbezett a Nyíregyházán lövöldöző orvos, még nem adják ki

Abban a kolozsvári fogdában őrzik, ahonnan többen is megszöktek az elmúlt két évben.
Hirdetés
Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat – közölte kedden a maszol.ro portál. A gyanúsított mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a portál kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. 
 
Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. „A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját” – magyarázta az ügyvéd.
 
A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője a portálnak elmondta: a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében. (Igen, ez az a fogda, ahonnan két éven belül öten is megszöktek, legutóbb például egy háromszéki őrizetes.)
 
Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.
 
Az orvos múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a romániai rendőrök múlt csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a hatóságoknak elismerte, és azt állította, azért jött vissza Romániába, hogy itt legyen öngyilkos. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.

Hirdetés