Nagy Feró: a támadás a Kolozsvári Magyar Napok ellen irányult

FRISSÍTÉS: A botrányba keveredett énekes nyilatkozata szerint be fogják perelni a román közszolgálati televíziót hamisítás miatt.
Hirdetés

Nagy Feró is megszólalt abban az ügyben, amely a Beatrice kolozsvári koncertje miatt pattant ki.

Mint arról beszámoltunk, a román közszolgálati televíziónak egy széles körben átvett manipulatív riportja miatt a rendőrség is vizsgálódik az ominózus koncert kapcsán. A rendőrség és egy ügyész azt vizsgálja, hogy a koncerten elhangzottak kimerítik-e a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő jelképek használatát, valamint háborús bűnösök emlékének ápolását tiltó, 2002/31-es számú sürgősségi kormányrendeletben megállapított bűncselekményeket.

A TVR félretájékoztatása miatt a Kolozsvári Magyar Napok szervezői helyreigazítást kérnek, Gergely Balázs főszervező pedig a vasárnap esti zárógálán Emil Boc polgármester, Varga Mihály magyar nemzetgazdasági miniszter és több tízezer kolozsvári polgár jelenlétében tette szóvá a történteket.

„Nem tudok erről az egészről semmit, de az biztos, hogy félreértés történt. A dalunk és a hozzá tartozó képsorok épp arról szólnak, hogy ezek a nagy hatalmú politikai vezetők mennyi rosszat tettek az emberiséggel. Erről a múltról szól a dalunk, amellett pedig nem szabad elmenni, hogy milyen súlyos problémákat okoz az iszlamizálódás manapság” – nyilatkozta Nagy Feró a Ripostnak.

A Beatrice frontembere úgy véli, a támadás igazából nem ellenük, hanem a Kolozsvári Magyar Napok ellen irányul. Szerinte sokaknak nem tetszik, hogy Mátyás király szobránál tizenötezer magyar ember gyűlik össze egy jó hangulatú koncertre, ez lehet a szálka bizonyos politikai körök szemében.

Az énekes a Bors bulvármagazinnak is kifejtette véleményét az ügyről. Mint mondja, megdöbbent a vádakon. „És nem csak azért, mert félreértelmezték a dalunkat, de az a dal el sem hangzott ott. A YouTube-on van fent egy váci kocsmában adott bulink, az egy magyar házibuli volt, és azt vágták be. Erről szó sem volt a Kolozsvári Napokon” – mondta el Nagy Feró.

Hirdetés

„Az utóbbi tíz évben semmi irredenta dolgot nem csináltam. Tudjuk, hová léptünk be!” – szögezte le a Beatrice énekese, aki mintegy mellékesen a migrációról is kifejtette határozott véleményét az idézett cikkben.

FRISSÍTÉS: Nagy Ferót a Krónika is megkéreste a kolozsvári botrány ügyében. A Beatrice frontembere kikéri magának a „rasszista vádaskodást”. „Én erdélyinek érzem magam, hiszen a szüleim innen származtak el és a családunkban van román nemzetiségű személy is. Akkor most én megsértem a rokonomat? Nem is tudom, hogyan képzelte ezt bárki” – nyilatkozta a lapnak Nagy Feró.

Mint mondta, a TVR összeállításában manipulatív célzattal szereplő, tíz évvel ezelőtti felvétel miatt hamisításért beperelik a román közszolgálati televíziót.

Hirdetés