További érmeket hozhatnak a magyar kajakosok

A négy csütörtöki A döntőből háromban lesz magyar hajó a riói olimpia kajak-kenu versenyén. Kozák Danuta pedig a címvédésért száll vízre.
Hirdetés

A 29 éves Kozák Danuta a Szabó Gabriellával aratott keddi párosdiadal óta már háromszoros ötkarikás bajnok, s ha egyesben sikerül megvédenie Londonban megszerzett címét, négy aranyával minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lesz.

Rajta kívül a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté kizárása után csapatba került sprinter kajakos duó, Tótka Sándor és Molnár Péter számít még éremesélyesnek. A kettős a szám világbajnoki címvédője, s a szerdai előcsatározások során remekül versenyzett. Ahogy fogalmaztak: a döntőben bármi megtörténhet.

A harmadik magyar A döntős egység a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin 1000 méteres kajak kettes lesz, míg Hajdu Jonatán a C-1 200 méter B döntőjében lesz érdekelt csütörtökön.

A birkózócsarnokban, a 2-es Karióka Arénában befejeződnek a nők küzdelmei. Magyar részről a 63 kilós Sastin Mariannának és a 75 kilós Németh Zsanettnek lehet majd szorítani. Sastin a magyar női birkózás történetének legkiemelkedőbb alakja, világ- és Európa-bajnokságokon kilenc érmet szerzett már, köztük 2013-ban vb-aranyat. Csupán olimpián nem állt még dobogóra, most azonban egyértelműen éremért utazott el harmadik ötkarikás versenyére.

A férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntős vereség után az 5-8. helyért először a házigazda brazilokkal csap össze, s a magyar triatlonosok is megkezdik szereplésüket: ezen a napon férfiak versenyét rendezik ifj. Faldum Gáborral és Tóth Tamással.

Hirdetés

Az Olimpiai Stadionban Szabó Barbara a magasugrás selejtezőjében lesz érdekelt, a dobogóra hajtó öttusázók – Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Marosi Ádám és Demeter Bence – pedig a rangsoroló vívással kezdik meg háromnapos ötkarikás viadalukat.

A csütörtöki versenynapon 25 számban osztanak majd érmeket Rióban, köztük férfi 200 méteres síkfutásban, amelyben a jamaicai Usain Bolt tovább gyarapíthatja olimpiai aranyérmeinek számát, jelenleg hétnél tart.

Hirdetés