Kozák Danuta megnyerte negyedik olimpiai aranyát!

Rajta kívül egy negyedik, egy hetedik és egy tizedik helyet nyertek ma a magyar kajak-kenusok.
Hirdetés
Kozák Danuta óriási előnnyel nyerte mai futamát, megvédve címét csütörtökön kajak egyes 500 méteren a riói olimpián. Majdnem kkét másodperccel, több mint egy hajóhosszal nyerte a döntőt. Sporttörténelmi a győzelem, ő az első négyszeres olimpiai bajnok a magyar kajak-kenusok között.
 
Riói diadalával Magyarország történetének 500. olimpiai érmét szerezte, egyúttal övé a 175. arany.
 
Kozák Danuta
 
Kozák Danuta az olimpiai döntő után | MTI Fotók: Kovács Tamás
 

Épp hogy lecsúszott a dobogóról a férfi kajak páros 200 méteren

Minimális különbséggel a negyedik helyen végzett a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros 200 méteren a riói olimpia csütörtöki versenynapján.
 
A világbajnoki címvédő kettős – amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz – szoros versenyben maradt le a dobogóról, három századon múlt az éremszerzése. Győzött a Saul Craviotto, Cristian Toro spanyol duó.
 

Hetedik lett a Hufnágel, Ceiner kajakos duó

A hetedik helyen végzett a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren a riói olimpián. A csütörtöki döntőben sokáig a nyolcadik helyen haladt a honvédos kettős, de a hajrában a szlovák egységet meg tudta előzni.
 
Győzött a tavaly világbajnok Max Rendschmidt, Marcus Gross német duó. Ebben a számban a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros volt a címvédő.
 
„Az elsődleges cél az volt, hogy a döntőbe bejussunk, ezt tegnap sikerült teljesíteni” – nyilatkozott Ceiner Benjámin. – „Úgy szerettünk volna kiszállni a hajóból, hogy ne maradjon bennünk több, szerintem ez is sikerült.”
 
A Ceiner - Hufnágel páros
 
A Ceiner – Hufnágel páros a döntőben
 
„Fájt a döntő – mondta Hufnágel Tibor. – Erre számítottunk az elő- és középfutam alapján, nagyjából erre a helyre vártuk magunkat” – tette hozzá, jelezve, nem jelentett plusz terhet számukra, hogy egy olimpiai döntőben indulnak: „Ugyanúgy hajtani kell. Nem hegedülni jöttünk vagy gitározni, hanem kajakozni.”
 
A páros jövőjére vonatkozó kérdésre Hufnágel úgy válaszolt: „folytatjuk”. „Ha jó formában leszünk tavasszal, akkor miért ne mennénk tovább, semmi akadálya ennek” – fogalmazott Ceiner Benjámin.
 

A kenus Hajdu Jonatán második lett a B döntőben,

így a 10. helyen végzett 200 méteren a riói olimpián.
 
A Dunaferr 20 éves ifjúsági világbajnoka szerdán negyedikként zárt a középfutamában, ezzel lecsúszott a fináléról, de azt nyilatkozta, hogy szeretné megnyerni a B döntőt. Nagyon kicsin múlt, hogy ez nem sikerült neki. Csütörtöki futamában jól kapta el a rajtot, a sprinttáv nagy részében az élen haladt a 4-es pályán, de a végéhez közeledve az 5-ösön mellette lapátoló cseh Martin Fuksa egyre jobban megközelítette, majd hajóját jobban rúgva be meg is előzte őt.

Hirdetés