Botrány: hamisított ruházatot kaptak a román olimpikonok

Mállik a sportolók felszerelése Rióban. A rendőrség házkutatásokat tart Bukarestben.
Hirdetés

Hivatalos dokumentumokat foglalt le rendőrség a Román Olimpiai Bizottság bukaresti székházában, egy cég székhelyén pedig házkutatást tartott, miután felmerült a gyanú, hogy a Rióban versenyző román olimpikonok hamisított ruházatot kaptak.

Az infó egyelőre csak szivárogtatás, a rendőrség hivatalosan azt közölte, hogy egy hamisított sportfelszerelés forgalmazásával gyanúsított cégnél végez házkutatást négy bukaresti és Ilfov megyei helyszínen.

Cătălin Tolontan oknyomozó újságíró írt néhány nappal korábban arról, hogy a román olimpikonok ruházata esetleg hamisítvány. Rióban levő román sportolók arra panaszkodtak névtelenül, hogy a felszerelés (trikók, versenydresszek, melegítők stb.) gyenge minőségű, több ruhadarab elszakadt, kinyúlt vagy színét vesztette.

A felszerelést az olasz Kappa cég gyártotta, de a ruhadarabok címkéjén a francia Sol’s Europe cég neve szerepel. A Román Olimpiai Bizottság közbeszerzésen választotta ezt a céget, az üzletet a Pax Creative cég közvetítette.

A Pax Creative képviselői elismerték, hogy a román olimpiai csapat hamisított felszereléssel utazott Rióba, de állításuk szerint túl későn szereztek tudomást a helyzetről.

Hirdetés

A román olimpikonok hivatalos felszerelése 130 ezer euróba került.

 

Hirdetés