Medve terrorizálja a bodokiakat

Az anyamedve a terményen kívül már traktort is abuzált.
Hirdetés

Bodok községben az elmúlt időszakban állandó vendég lett egy medve két boccsal, és minden jel arra mutat, ha szorult helyzetbe kerül, bizony támad is – írja a Székely Hírmondó. A helybéliek megpróbálják mindenféle eszközökkel elriasztani, de eredménytelenül.

„Egy anyamedve két boccsal rendszeresen bejár a településre, a borvíz felőli részeken. Összetöri a gyümölcsfákat, bemegy a kertekbe” – mondta Fodor István, Bodok község polgármestere. Hozzátette: most már érik a kukorica, ami szintén kezdte csalogatni a medvéket.

A községvezető, aki a Bodoki Vadászegyesület elnöke is, aláhúzta, mindent megpróbálnak tenni annak érdekében, hogy a medvét távol tartsák a településtől, de eddig eredménytelenül.

„Nincs, amit tegyünk. Mi, vadászok elmegyünk, riogatjuk, de lelőni nem szabad. Ugyanakkor rendkívül veszélyes, mert védi a bocsokat” – nyomatékosította.

Elmesélte, olyan is történt, hogy az emberek traktorral szálltak ki a helyszínre, hogy elriasszák a vadállatot. A bocsok felmásztak a fára, ám az anyamedve rátámadt a traktorra.

Hirdetés

„Már nagyon veszélyessé vált. Az emberek megpróbálnak mindent, hogy megvédjék a terményt, de végül valaki életébe fog kerülni ez a medvejáték” – hívta fel a figyelmet Fodor.

Jelezték a hatóságoknak, kértek kilövési engedélyt, ellenben a polgármester nem látja annak esélyét, hogy meg is kapják.

Hirdetés