Rendőrség: vadászfegyverek látható a Sky News fegyvernepperes videójában

Egyre több a gyanús elem a fegyverkereskedőket leleplező riportban.
Hirdetés

Vadászfegyverek láthatók abban a riportban, amelyet a Sky News brit hírcsatorna riporterei saját állításuk szerint Romániában forgattak, és amelyen állítólag román fegyverkereskedőkkel alkudoznak – közölte a román rendőrség.

Közleményük szerint az előzetes vizsgálatok alapján a videóban bemutatott fegyvereket törvényesen birtokolhatják a vadászegyesületek tagjai, a gyűjtők és az erdészek is, és eddig nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy csempészet útján kerültek volna az országba.

Mint arról beszámoltuk, a vasárnap közzé tett riportban elhangzik: a tévécsatorna stábja hónapokig alkudozott a banda tagjaival, majd amikor megállapodtak, az ország egyik elhagyatott részén találkoztak velük, egy erdőben, ahol nem volt mobil térerő. Az arcukat kámzsával, illetve kendővel eltakaró fegyverkereskedők előbb megmotozták őket, mobiltelefonjaikat bezárták az autóba, majd megmutatták a gépkocsijuk csomagtartójában levő árut.

A fegyvercsempészek amúgy tudtak róla, hogy egy tévéstábbal van dolguk, amely arról készít műsort, milyen könnyű fegyverhez jutni, azonban nem érdekelte őket, mivel azt hitték, ennek ellenére is megvásárolják tőlük a fegyvereket. A fegyvereket a lőszerrel együtt Ukrajnából szerezték be, elmondásuk szerint korlátlan mennyiség áll a rendelkezésükre. Romániából egy másik banda juttatja el őket Nyugat-Európába és a Közel-Keletre.

A riport kapcsán Daniel Horodniceanu, a szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyésze is kételyeinek adott hangot.

Hirdetés