Bezár a kolozsvári macskabár

Az állatimádók, -védők és -jogi aktivisták hada úgy látszik, nem elég a boldogsághoz.
Hirdetés

Újabb kolozsvári szórakozóhely fölött konganak a lélekharangok. Igaz, a kapuit épp becsukni készülő lokál nem tartozott a hagyományos kricsmik közé. Igen, a Lady Cat-ről van szó. Ahol embereken kívül macskákkal is sűrűn találkozhat a betérő. Ugyanis az alapító Raluca Anița (nem feltétlenül eredeti, de sok állatimádó, zöld, alternatív és állati jogvédő támogatását élvező) elképzelése az volt, hogy keresztezze a kávéházat az állatmenhellyel. 

Hát ez sikerült is neki, mégpedig olyannyira, hogy a kíváncsi humanoid fogyasztók mellett az Állategészségügyi Felügyelőség kőszívű hivatalnokai is ellátogattak a helyszínre, és be is záratták a lokált mondván, hogy a két dolgot nem lehet keverni: az ember vagy kocsmát nyit, vagy állatkertet. (Ez amúgy hülyeség, de hát ez volt.) Ám a valóság győzött, a macskáknál is szőrösebb szívű hivatal engedett, és a Cicahölgy újra megnyitotta kapuit.

Viszont – legalábbis a főnökasszony szerint – az incidens halálos sebet ejtett a hely renoméján. A bezárás körüli nagy sajtóvisszhangot követően sokan nem olvasták a hírt, hogy a Lady Cat újranyílt, ezért csökkent a forgalom, ezért csökkentek a bevételek. Ezért… augusztus 13-án annyi a macskabárnak. A bejelentésben ugyanakkor felkérik az állatszerető embereket, segítsenek otthont találni a kedves cicáknak, mielőtt lejár az idő. Nos, állatrajongók, harcias állatvédők, itt az újabb lehetőség.

Ha szabad ilyet mondani: mi inkább arra buzdítottuk volna a kedves rajongótábort, járjanak gyakrabban kocsmába és tartsák el szőrös kedvenceik kedvenc helyét. Bár sajnos az a tapasztalatunk, hogy az ilyen aktivisták általában józan életűek, keveset isznak, a hajnali részegség szakrális állapota többnyire elkerüli őket. Szóval nem járnak annyit kocsmába, mint a korsót, poharat megfogni inkább hajlamos, ám az állati jogokra kevesebbet adó polgártársaik. Ezt (is) jó tudni a hasonló hibridkricsmiket működtetni (jó)akaró vállalkozóknak.

 

Hirdetés

 

Fotó forrása: transilvaniareporter.ro

Hirdetés