Egy ROMÁN is pályázik a belga válogatott szövetségi kapitányi székére

Tessék, lehet találgatni. A nyertesek között egy darab trikolór sálat osztunk szét.
Hirdetés

a. Ladislau Boloni

b. Loți al Nostru

c. Bölöni László

A viccet félretéve, az van, hogy a belgák nagy ívben kiestek az idei foci Eb-n, minek következtében Marc Wilmots szövetségi kapitány is nagy ívben repült a székéből. 

A Belga Labdarúgó Szövetség tehát kapitányt keres. A belga sajtó szerint Bölöni László is jelentkezett a Vörös Ördögök vezérének posztjára.

Bölöni korábban a Standard Liège irányítója volt, és vezetése idején a csapat bajnokságot is nyert a 2008–2009-es szezon végén.

Az éppen szabadúszó edzőnek azért nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan ellenfelei vannak, mint Luis Fernández, Marcello Lippi, Rudi García vagy Alain Perrin. A belga sajtó szerint viszont Bölöninek van egy előnye a felsoroltakkal szemben (nem, nem az, hogy román), mégpedig a belga labdarúgás terén szerzett tapasztalata.

Hirdetés

Hozzátesszük: elképzelhető, hogy amennyiben Bölöni megkapja az állást, idehaza pajzson hordozzák majd körbe a mi drága románunkat, há’ né, milyen ügyes. Ha viszont veszít, az lesz, hogy tessék, a bozgor megint mellélőtt.

Közben kémeink jelentették, hogy egy IGAZI román is jelentkezett a belga szövetségi kapitányi posztra. A neve: Victor Pițurcă.

 

 

Fotó: rfi.ro

Hirdetés