A prefektusnak szabad autóznia a szentgyörgyi sétatéren

Kitiltották a gépjárműforgalmat, és sétatérré alakították az övezetet? Nem érdekes, a lényeg, hogy a román állam helyi képviselője továbbra is autózhasson.
Hirdetés

Egyedüli sofőrként hajthat be gépkocsijával a Kovászna megyei prefektus Sepsiszentgyörgy sétatérré alakított, felújított központjába, ahonnan nemrég kitiltották az autós forgalmat.

A helyszínen a helyi önkormányzat helyezett el közlekedési táblát, miszerint tilos behajtani a főtérre, a tiltótábla alatt pedig kétnyelvű, román és magyar felirat olvasható, amely kivételként nevezi meg a kormányhivatalt.

Sztakics Éva alpolgármester a Krónikának elmondta: abban a reményben tették ki a táblát, hogy a prefektus visszavonja keresetét, amellyel nemrég az EU-s forrásokból korszerűsített tér területrendezési tervét támadta meg, arra hivatkozva, hogy nem biztosítanak autóval bejárást a helyszínen található két intézmény – a kormányhivatal és a megyei tanács – alkalmazottainak. Az önkormányzat a feliratról készült fotót a bíróságon is bemutatta, jelezve, hogy orvosolták a felperes kifogásait. Sztakics Éva úgy fogalmazott: szeretnék elkerülni a pert, hiszen nem tudják, hogy ez milyen következményekkel járhat egy már megvalósult európai uniós beruházás esetében.

Hirdetés