A Facebookon irányítja Nagybányát a bezárt polgármester

És ha börtönben ül, akkor mi van? Újraválasztották, nem?
Hirdetés

Tényleg zseniális találmány a Facebook: most például újabb felhasználási lehetőségre derült fény. Nevezetesen: várost lehet irányítani rajta keresztül.

Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert objektív körülmények – korrupció gyanúja miatt több mint egy hónapja vizsgálati fogságban ül – akadályozzák teendői maradéktalan ellátásában, ugyanakkor kreativitása a jelek szerint határtalan, így a közösségi oldalán keresztül osztja ki a feladatot az önkormányzatnak.

Persze megteheti, hiszen a város polgárai annak ellenére is több mint 70 százalékos arányban választották újra, hogy a választási kampány, illetve a választás idején is börtönben ült.

Az elöljáró terjedelmes Facebook-bejegyzésében – amelyet némi iróniával „operatív ülésként” jellemez – többek között arra utasítja munkatársait, hogy tegyenek meg mindent az általa legfontosabbnak tartott projekt, a 2021-es Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.

Hirdetés

Emellett szorgalmazza az újonnan alakult Minaur kézilabdaklub támogatását, a színházi fesztivál megrendezésének finanszírozását, az ipari park kialakítását, a festőtelepen zajló munkálatok felgyorsítását, valamint egy új közterület-fenntartó vállalat létre hozását.

Mint ismeretes,  Cherecheşt azzal gyanúsítja az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA), hogy az önkormányzat által működtetett labdarúgóklub költségvetéséből saját zsebbe követelt pénzeket a klub vezetésétől.

Hirdetés