Cellában nyert, ott is marad

Igen, ő a cellakampányolóként (is) elhíresült Cătălin Cherecheş, aki hiába nyert újabb mandátumot, vizsgálati fogságban marad.
Hirdetés
Rácsok mögött marad Cătălin Cherecheş, Nagybánya vasárnap 70 százalékal újraválasztott polgármestere – tudatja a Digi24 hírtelevízió. A máramarosi törvényszék elutasította a cellából is választást nyerő politikus ügyvédeinek kérését, hogy óvadék ellenében helyezzék szabadlábra védencüket.
 
Cătălin Cherecheşt nem sokkal a kampány hivatalos kezdete előtt, április 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután tettenérték megvesztegetés elfogadása közben. Ügyvédei azóta próbálkoztak szabadlábra helyezésével, de úgy a máramarosi bíróság, mint a kolozsvári ítélőtábla elutasította a keresetüket.
 
Kíváncsian várjuk, hogy az Állandó Választási Hatóság érvényesíteni fogja-e a megdöbbentő szavazattöbbséggel megszerzett újabb mandátumát. Cătălin Cherecheş a Koalíció Nagybányáért színeiben indult. Ellenfele, a liberális Cristian Niculuescu Ţâgârlaş kész ismét elindulni, ha előrehozott választásra kerül sor Nagybányán amiatt, hogy a megválasztott polgármestert nem tudják beiktatni a tisztségébe.

Hirdetés