Hétvégi időjárás: olyan, mint a politika!

Vagyis instabil. Vagyis: ha elmegy szavazni, vigyen magával ernyőt. Mert, miként a politikában, sohasem lehessen tudni...
Hirdetés

Az elmúlt napok sűrű setét ege megkezdte a kivonulást Erdélyből, hogy az Ókirályságot boldogítsa. Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy idehaza elő lehet rántani a fürdőrucikat, és irány az első strand vagy tó vagy patak vagy bármi. Hangsúlyozzuk: a légkörre ugyanaz jellemző, mint a politikára. Az instabilitás. Tehát, főleg szombaton, tessék nyugodtan kinézni az ablakon, mielőtt a hétvégi toalettet előkészítik. Hidegnek nem lesz hideg, de bármikor lecsaphat ránk egy, a hagyomány által jónak nevezett májusi eső.

Vasárnap, tekintettel a helyhatósági választásokra, az instabilitás tovább nő, főleg a déli óráktól kezdődően. A felhők is ugyanazzal a szlogennel nyomulnak, mint a kolozsvári RMDSZ: Többen, többet! Jelentős cumulonimbus-torlódásra (lásd a fenti képet) számíthatunk az ország nyugati részén, ami előbb-utóbb kisebbfajta viharokba torkollhat. A Bánságban még jég is hullhat az égből, választási manna helyett. A hőmérséklet ezen a napon is átlagos lesz, tehát nem kell ismét előkotorni a téli bundákat. Viszont az ernyőket ne tegyék el. Hasznosabbnak bizonyulhatnak, mint egy korrupt városi vezető.

Hát így néz ki ez a hétvége. Jó (szavazási) kedvet kívánunk hozzá!

 

Fotó: accuweather.com

Hirdetés