Kis üzleteknek is be kell vezetniük a bankkártyás fizetést

Azoknak a kereskedőknek lesz kötelező, akiknek évi forgalma meghaladja a tízezer eurót.
Hirdetés
 Május 20-tól jelentősen esik annak az évi forgalomnak a küszöbe, amely fölött a kereskedőknek kötelező elfogadni a kártyás fizetést, vagyis be kell szerelniük bankkártya-olvasó készülékeket. 
 
Az eddigi határ százezer euró volt, május 20-tól ez tízezer euró lesz, vagyis a falusi és városi kisboltok is lehetővé kell, hogy tegyék ezentúl a bankkártyás fizetést. Azért május 20-tól, mert akkor lép életbe a cash-back törvény, amely biztosítja a kártyás vásárlóknak, hogy készpénzhez juthassanak.
 
A MasterCard romániai igazgatója szerint a kártyaolvasók és a szolgáltatás nem kerül semmibe a kiskereskedőknek, mert ennek a költségét a szolgáltatást elfogadó bankok állják. Cosmin Vladimirescu szerint a törvény főleg vidéken serkenti majd a kártyaolvasók elterjedését és a bankkártya-használatot.
 
Nem tud nem eszünkbe jutni az a hír, miszerint bankkártyával azért is költekezünk jobban, mert a készpénzfizetés „fáj”: készpénzzel fizetéskor az az agyi központunk aktiválódik, amely a fájdalomérzet dekódolásáért is felelős.

Hirdetés