Felmentette a bíróság Szászrégen volt polgármesterét

Nagy Andrást idén ismét jelöli az RMDSZ polgármesternek.
Hirdetés
Alapfokon felmentette a bíróság Nagy Andrást, Szászrégen volt polgármesterét és hét munkatársát abban az ügyben, amit hivatali visszaélés vádjával indítottak ellene a közvilágítás 2006-ban elkezdett korszerűsítése ügyében – áll az RMDSZ mai közleményében. Nagy András 2004-2012 között volt a város polgármestere, amely lakosságának mindössze negyede magyar nemzetiségű.
 
Ez volt Nagy András negyedik bírósági ügye, amelyet polgármesteri ténykedése miatt indított ellene a DNA, mind a négyben ejtették a vádakat. A legutóbbiban, amelyben 2014 decemberében emeltek vádat, épp ma.
 
2012-ben Maria Precup szociáldemokrata jelölt lett Szászrégen polgármestere, őt tavaly decemberben vette őrizetbe a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), és indított eljárást ellene megvesztegetés elfogadásával és szolgálati visszaélés gyanújával.
 
„Az igazságszolgáltatás is kimondta: nem történt semmilyen rendellenesség a szászrégeni városházán előző mandátumom alatt a korszerű közvilágítását célzó projektek kivételezésekor” – fogalmazott Nagy András, akit az RMDSZ ismét polgármesterjelöltként indít a június 5-i önkormányzati választásokon.
 
„A mai nap hivatalosan is győzött az igazság. Az elmúlt időszakban megpróbáltak elbátortalanítani, megfélemlíteni és eltántorítani attól a szándékomtól, hogy a közösségért dolgozzak, azonban ez nem sikerült. Ez után sem fog sikerülni. Tovább szeretném folyatni az elkezdett munkát, konkrét terveim és elképzeléseim vannak a város fejlesztésére vonatkozóan, a valós gondok megoldására” – idézi a közlemény Nagy Andrást.
 

Hirdetés