Őrizetbe vették Szászrégen polgármesterét

Pedig nem is magának kérte a kenőpénzt.
Hirdetés

Három évvel ezelőtt történt, kacifántos ügyben vette őrizetbe a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Szászrégen polgármesterét, Maria Precupot, akit megvesztegetés elfogadásával és szolgálati visszaéléssel gyanúsít – áll a DNA mai közleményében.

2012 nyarán Maria Precup azt ajánlotta az erdélyi városka egyik utcáját felújító cégnek, hogy anélkül számolja el neki a munkálatokat, hogy azokat elvégezték volna, ha az illető cég fizet egy másiknak, amely állami tartozás miatt épp kényszervégrehajtás alatt áll.
 
A két cég egy meg nem történt adásvétellel álcázta az ügyletet, a pénzt pedig, 26 040 lejt egyből a kincstár számlájára utalta az utcajavítást vállaló cég, hogy ezzel számolják fel a másik cég állami tartozását – állítják az ügyészek.
 
Az előzetes megegyezés értelmében pedig a polgármester 2012. szeptember 4-én olyan munkálatokat fogadott el és fizetett ki közpénzből, amelyet a felújító cég nem végzett el. Az ügyészek szerint ezzel 75 ezer lejes kárt okozott Szászrégen városának, illetve ugyanennyi illetéktelen hasznot a felújító cégnek.
 
A közlemény megjegyzi, hogy a nyomozásban az ügyészek a SRI szolgálatait is igénybe vették.

Hirdetés