Kábítószer-túladagolás miatt kezelték Prince-t

Legalábbis ezt írja kórházi értesülésekre hivatkozva egy amerikai portál.
Hirdetés

Bár azt pontosan még mindig nem tudni, mi okozta az amerikai popikon, Prince váratlan, csütörtök reggeli halálát, bizonyos, most napvilágra került információk segíthetnek rávilágítani az okokra.

A TMZ című, a sztárokkal kapcsolatos hírekre és pletykákra szakosodott portál szerint a sztárt múlt pénteken kábítószer-túladagolás miatt kellett kórházba szállítani.

Közeli munkatársai akkor „influenzára” hivatkoztak, ám a TMZ egészen máshogy tudja. Mint írják, Prince magánrepülőgépe vészhelyzetre hivatkozva be nem tervezett leszállást hajtott végre az Illinois állambeli Moline-ban, ahol a sztárt azonnal kórházba vitték, pedig csak 48 percnyire voltak úti céljuktól. A portál kórházi forrásokra hivatkozva azt írja: az orvosok olyan terápiát alkalmaztak, amilyet morfium- vagy herointúladagolás esetén szokás.

Az orvosok azt javasolták a sztárnak, hogy maradjon 24 órás megfigyelésre a kórházban, de mivel nem tudtak a számára külön kórtermet biztosítani, három óra múlva elhagyta az intézményt.

Az orvosok szerint ugyanakkor Prince „nem volt jól”, amikor otthagyta a kórházat.

Az énekest egyébként a pénteki nap folyamán boncolják majd fel, hogy kiderítsék, pontosan mi volt a halál oka.

Prince-re minneapolisi otthonának liftjében találtak rá eszméletlen állapotban csütörtök reggel. Riasztották hozzá a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni.

Hirdetés

Eközben filmsztárok, énekesek és politikusok is gyászolják a váratlanul elhunyt sztárt. „Prince virtuóz zenész volt, briliáns vezető és felvillanyozó előadóművész” – fogalmaz közleményében Barack Obama amerikai elnök. Szerinte kevesen gyakoroltak akkora hatást a populáris zenére, és érintették meg olyan mélyen a hallgatóságot, mint a tragikus hirtelenséggel most eltávozott művész.

Felidézte, hogy Prince egyszer azt mondta: „egy erős szellemiség áttöri a korlátokat”, és az elnök szerint „senkinek a szellemisége nem volt erősebb vagy alkotóbb, mint az övé”. Az Obama házaspár tavaly júniusban vendégül látta a hétszeres Grammy-díjas énekest, aki egy fehér házi magánestélyen lépett fel Stevie Wonder társaságában.
 

Közben a művészvilág tagjai is kifejezték megdöbbenésüket és gyászukat, méltatták az elhunyt szupersztárt. Madonna szerint igazi látnok művész volt, aki megváltoztatta a világot, Goldie Hawn színésznő mikroblogjában úgy fogalmazott: Prince most az égi angyalok csapatához csatlakozott.
 

Michael Kors briliánsnak, kreatívnak és igazi ikonnak, Vanessa Williams legendásnak, Billy Idol óriási tehetségnek nevezte az elhunytat. Chaka Khan szintén mikroblogban tudatta a világgal, hogy szerette Prince-t, Keith Urban country-énekes nem akarta elhinni a halálhírt, miként Brian Wilson sem, aki köszönetet mondott Prince-nek a művészetéért.
 

Mick Jagger „forradalmi művésznek, nagyszerű muzsikusnak, csodálatos szövegírónak” nevezte Prince-t, az amerikai zene nagyasszonya, Aretha Franklin pedig az MSNBC televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott: „nagy csapás, hihetetlen, Prince-ből tényleg csak egy volt”. Még a NASA, az amerikai űrkutatási hivatal is megemlékezett a művészről.

Hirdetés