Három polgármester-jelöltet is ugyanúgy hívnak egy suceavai községben

Vidám lesz a választás napja.
Hirdetés

Embert próbáló feladat elé állítja a június 5-én esedékes önkormányzati választás egy kelet-romániai település lakóit. A Suceava megyei Drăguşeni községben ugyanis mindhárom jelöltet ugyanúgy hívják.

Úgy alakult, hogy a jelenleg regnáló, szociáldemokrata párti (PSD) polgármestert is Vasile Cepoinak hívják, akárcsak nemzeti liberális párti (PNL) és népi mozgalom párti (PMP) kihívóját.

A polgármester ezért úgy döntött, megpróbál kitűnni a sok Vasile Cepoi közül, ezért a szavazólapokon becenevét is feltünteti, így Vasile Lică Cepoiként szerepel majd.

A Vasile Cepoi-dömping liberális érintettje először száll harcba a polgármesteri székért, míg a PMP-s jelölt 2012-ben a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) színeiben egyszer már próbálkozott – akkor a jelenlegi polgármester 74,75 százalékkal nyerte el a tisztséget.

Hirdetés

Arról nem szólnak a híradások, hogy a nagyarányú győzelemben közrejátszottak-e olyan helybeliek szavazatai, akik a másik Cepoira akartak szavazni, de a névazonosság miatt véletlenül mégis rá voksoltak.

A megyében egyébként még három településen állt elő olyan helyzet, hogy két polgármester-jelöltet is ugyanúgy hívnak.
 

Hirdetés