Ipari mennyiségben lopták a gázolajat a temesvári vasutasok

Ráadásul már öt éve.
Hirdetés

Ezúttal a temesvári regionális vasúti igazgatóságra csaptak le a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) kommandósai és ügyészei, miután a gyanú szerint az intézmény alkalmazottai mintegy egymillió eurónyi értékű gázolajat loptak el.

A hatóság képviselői csütörtökön reggel összesen 44 helyszínen tartottak házkutatást, többek között a mozdonygarázsban, a vasúti igazgatóság székhelyén, az Északi pályaudvar rendőrőrsén, a vasúttársaság több alkalmazottjának otthonában, valamint egy magánvállalkozásánál.

A bűnszervezetnek a DIICOT szerint a mozdonygarázs teljes vezetősége, a szakszervezeti vezető, húsz mozdonyvezető, egy vasúti rendész és egy üzletember is tagja volt.

A mozdonygarázs illetékesei rendszeresen hamis adatokat adtak meg a gázolajfogyasztásra vonatkozóan: a valósnál nagyobb mennyiséget tüntettek fel a dokumentumokban, az így keletkezett „többletet” pedig a magánvállalkozásnak adták át, amely azt a piaci ár alatt értékesítette. A nyereségen a csoport összes tagja osztozott.

A banda 2010 óta működött, azóta több tízezer tonna gázolajat loptak el a vasúttól.

Hirdetés