Marosvásárhelyi újságírót vett őrizetbe a DNA

Megzsarolt egy polgármesterjelöltet, aki feljelentette.
Hirdetés

Zsarolás gyanújával őrizetbe vett a korrupcióellenes ügyészség egy marosvásárhelyi újságírót. A DNA szerint Julien Tănase felajánlotta egy Maros megyei település polgármesteri tisztségére pályázó jelöltnek, hogy segít neki megnyerni a választásokat.

A korábban több kiadványnál és televíziónál dolgozó, néhány éve szabadúszó újságíró egy marosludasi vendéglőben találkozott március végén a polgármesterjelölttel és felajánlotta neki, hogy 3500 euró ellenében segít neki nyerni.

A jelölt felismerte Tănasét, aki négy évvel korábban éppen őt mocskolta kiadványában, ellenfelének kampányolva. A revolverújságíró arra is célzott, hogy akkor is pénzért dolgozott mostani „ügyfele” ellenjelöltjének. Tănasă megígérte, hogy ezúttal az akkori ellenjelöltet fogja mocskolni, akit szerinte biztosan sikerül majd legyőzni a választásokon.

Az újságíró azt is elmondta, hogy az előző választásokon három másik polgármesterjelöltnek is hasonló eszközökkel segített.

Miután megállapodtak 2500 euróban, Julien Tănase április elején megfenyegette a jelöltet, hogy ha nem kapja meg az összeget, ismét az ellenfelet fogja győzelemre segíteni.

Hirdetés

A jelölt feljelentést tett az újságíró ellen, akit a DNA ügyészei tetten értek, amint április 11-én átveszi a 2500 eurót. Tănase 30 napos letartóztatását ma kéri a DNA a Maros megyei törvényéken.

Julien Tănasét egyébként 2013 őszén jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték zsarolás miatt. Akkor kétezer eurót kért egy rendőrfelügyelőtől, cserébe azt ígérte, hogy nem jelenteti meg a róla szóló kompromittáló anyagot.

Hirdetés