Ázsiai migránsokat fogtak a román határon

És egy szerb embercsempészt is, aki vezette őket.
Hirdetés

Nyolc ázsiai migránst és egy szerb embercsempészt fogtak el szerda hajnalban a román hatóságok a román-szerb államhatár térségében – közölte honlapján csütörtökön a román határrendészet.

Az öt Srí Lanka-i, két iraki és egy szíriai állampolgár egy szerb embercsempész vezetésével lépett be a zöld határon Romániába a román-magyar-szerb hármashatártól mintegy száz kilométerre délre, a Temes megyei Torontálkeresztes (Cruceni) térségében. Iratokkal nem rendelkeztek.

A migránsok elmondták, személyenként ezer eurót fizettek Belgrádban egy embercsempésznek, aki azt ígérte, hogy eljuttatja őket Németországba. A kifizetett díj ellenében kerültek kapcsolatba a román hatóságok által most elfogott embercsempésszel.

A román határrendészet kérésére az ügyészség elrendelte a szerb férfi őrizetbe vételét, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását. Az ázsiai határsértőket a határrendészet átadta a Temes megyei bevándorlási hivatalnak, és felvette a kapcsolatot a szerb hatóságokkal a Szerbiába való visszatoloncolásuk érdekében.

A román határrendészek legutóbb vasárnap hajnalban fogtak el illegális határátlépőket a román-szerb határon. Akkor a hármashatártól mintegy húsz kilométerre délre, Kunszőlős (Lunga) térségében tartóztattak fel két albán, egy iraki és egy szíriai állampolgárt.

Hirdetés