Az MPP kizárta Bálint Józsefet, a párt volt alelnökét

Függetlenként fogja megpályázni Sepsiszentgyörgy polgármesteri címét, ha már nem lehet az MPP és EMNP közös jelöltje.
Hirdetés

A Magyar Polgári Párt (MPP) országos elnöksége kizárta a párt soraiból Bálint Józsefet, az MPP korábbi alelnökét, Sepsiszentgyörgy volt alpolgármesterét, aki az RMDSZ ellenzékeként megalakult politikai szervezetek összefogását szorgalmazta – írta keddi számában a Háromszék napilap. 

Bálint József hétfői sajtótájékoztatón felidézte, azért került konfliktusba pártja vezetésével, mert nem helyeselte az MPP és az RMDSZ együttműködését. Emlékeztetett arra, hogy az MPP – amelynek megalakulása óta tagja volt – „a választás szabadsága” jelszóval kezdte politikai tevékenységét, és az RMDSZ-szel szemben akart alternatívát felmutatni.
 
Az MPP azonban 2015 decemberében az RMDSZ-szel politikai megállapodást kötött, amely a 2016-os önkormányzati és parlamenti választásra is kiterjed. Bálint Józsefet március 9-én az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által is támogatott sepsiszentgyörgyi polgármester-jelöltként mutatta be Toró T. Tibor, az EMNP alelnöke. Toró akkor reményét fejezte ki, hogy Bálint József az EMNP és az MPP közös jelöltje lesz.
 
Bálint József elmondta: kizárása a pártból azt is jelenti, hogy nem lehet az MPP és az EMNP közös polgármester-jelöltje. Hozzátette, ezért arra készül, hogy függetlenként indul az EMNP támogatásával.

Hirdetés