Snoop Dogg bakija sztárt csinált Marosbogátból

Ugye, mindenki tudja már, hogy Snoop Dogg, a sztárrapper tévedésből az erdélyi Marosbogátról jelentkezett be, a kolumbiai Bogotá helyett.
Hirdetés

Nem nagy ügy, mondhatná akárki. Ki nem üt el néha egy-egy billentyűt, főleg, ha részeg vagy beszívott? Igen ám, de az internet népe iszonyatos felhajtást rendezett a baki körül. Egyre-másra jelentek meg a cikkek, álesemények, mémek, aztán Marosbogát is rájött, hogy emberek, ez üzlet is lehet akár, és összedobott magának egy honlapot. Eladdig, hogy maga Snoop Dogg, az egész cirkusz véletlen elindítója is úgy érezte, reagálnia kell, és tolt egy üzenetet, miszerint hamarosan eljön koncertezni a faluba. Nos, úgy legyen, bár szerintünk megint részeg volt. Vagy beszívott. Vagy mindkettő.

Na de vannak itthon olyan élelmes vállalkozók, akik úgy gondolták, ezt a hájpot bizony meg kell lovagolni. Az első ilyen vállalkozó Alin Vaida, a Jazz in the Park (amúgy igen népszerű) kolozsvári fesztivál vezére. A nagyember gondolt kettőt, és kihirdette: április harmadikán, vasárnap bogátai Jazz in the Park lesz. Fellép Maria Raducanu, a Jazzy Birds, a Les Nuages és Danaga. (Sok közük az előadók nagy részének az igazi jazzhez most sincs, de ezt már megszoktuk: a Jazz in the Park nagyjából minden, ami a jazz körül van.)

A buli déli 12-kor kezdődik a marosbogáti focipályán. De nem csak zene lesz, persze. Lesz ott gasztronómia, falutúra, öröm és boldogság. A belépés ingyenes, viszont itt is bevezetik az úgynevezett nem kötelező jegyet. Ez azt jelenti, hogy aki akar, megveheti. A befolyt összegből pedig a szervezők például pályakezdő zenészeket támogatnak, ösztöndíj formájában. Klassz.

Végezetül még egy nagy köszönet jár Snoop Doggnak. Nélküle ugyanis Marosbogát nem került volna rá a romániai fesztiváltérképre, mint légy a levesbe.

Hirdetés