A Colectiv-tragédia utóhatása: bezár Kolozsvár egyik legendás helye

Végleg elzárják a „csapokat” az Ecsetgyár pincéjében található Boiler klubban.
Hirdetés

A bukaresti Colectiv-tragédia óta zárva a kolozsvári Boiler klub, mely a város egyik legmenőbb underground helye volt. Az Ecsetgyárral egy időben alapították, először a művészek közkedvelt helye volt, majd egyre többen látogatták – elsősorban az elektronikus zene kedvelői, akik hétről hétre a legfelkapottabb hazai és külföldi DJ-ék zenéjére bulizhattak. Innen indult az Electric Castle ötlete is.

A tűzvész után a Boiler az elsők között jelentette be, hogy a vendégek biztonsága érdekében addig nem szervez bulikat a pincehelyiségben, amíg nem sikerül megszerezni a tűzvédelmi engedélyeket. A novemberi meghívottak – az új-zélandi State of Mind, a brit Synkro és a japán DJ Krush – már a sportcsarnokban léptek fel, ahol egyébként is gyakran szervezett a Boiler tömegeket megmozgató bulikat.

Öt hónap zárva tartás után úgy döntöttek, végleg megszüntetik a helyet. Komoly átalakításokra lett volna szükség  ahhoz, hogy megszerezzék a tűzvédelmi engedélyeket, mivel a klubnak csak egy kijárata volt, az is egy szűk csigalépcsőn volt megközelíthető. Mindemellett a mintegy 200 négyzetméteres, két emeletes helyiség közönségét is felére kellett volna redukálni.

A klub menedzsere, Teodor Negrea – aki mellesleg az Electric Castle igazgatója is – a Facebookon szűkszavúan jelentette be, hogy a Boiler klub „meghalt”.  A tulajdonos az actualdecluj.ro érdeklődésére kilátásba helyezte egy új, hasonló szórakozóhely megnyitását. Egyelőre keresik a megfelelő helyszínt.  

Hirdetés