Két ember robbanthatott a brüsszeli metróban

Biztonsági felvételek azt mutatják, hogy társa is volt a Maelbeek metróállomásnál robbantó férfinak.
Hirdetés

Egy második gyanúsítottat is keresnek a belgiumi hatóságok, akit a biztonsági kamerák felvételén együtt láttak a brüsszeli metrószerelvényt robbantó Khalid Bakraouival – közölte a belga RTBF műsorszolgáltató. 

Eddig a 24 éves Khalid Bakraouit azonosították a metrót Maelbeek állomásnál felrobbantó merénylőként. A társának gyanított férfi szintén  fekete táskát cipelt a felvételeken. 
 
A hatóságok még nem tudták megállapítani a személyazonosságát, és azt sem, hogy meghalt-e a merényletben, vagy elmenekült, mindenesetre keresik azzal az ismeretlen férfival együtt, aki a két reptéri robbantó harmadik társa volt, és távozott a reptérről még azelőtt, hogy felrobbantotta volna a csomagjában lévő bombát. Ez a hatóságok megérkezése után robbant, a belga főügyész szerint ez volt a legpusztítóbb a Zaventem reptéren felrobbant bombák közül, de ez már nem sebesített meg senkit.
 
A brüsszeli merényletek előtt négy nappal letartóztatott Salah Abdeslamnak ma volt az első kiadatási tárgyalása. Bár korábban ügyvédje azt mondta, fellebbeznek a franciaországi kiadatása ellen, ma Abdeslam már azt szerette volna, ha minél hamarabb kiadják a francia hatóságoknak. Ügyvédje szerint nem tudott a brüsszeli merényletek tervéről. A tárgyalást április hetedikére halasztották. 
 
 
Salah Abdeslam volt a november 13-i párizsi merényletek egyik elkövetője, ahol a robbanószerkezeteket a gyanú szerint ugyanaz a Najim Laachraoui állította össze, mint aki a keddi brüsszeli merényletekhez is, és aki felrobbantotta magát a Zaventem reptéren.

Hirdetés