Az alkotmánybíróság segít Bekén és Szőcsön?

A talárosok ugyanis kimondták: a SRI jogellenesen végzett lehallgatásokat a nyomozások során. A terrorvádakat pedig éppen ezekre alapozzák.
Hirdetés

Beke István és Szőcs Zoltán vizsgálati fogságban levő, terrorizmussal gyanúsított vármegyések ügyvédei múlt héten védenceik előzetes fogva tartásának visszavonását kérték a bukaresti táblabíróságon, miután az alkotmánybíróság kimondta, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által végzett telefonlehallgatásokat nem lehet kizárólagos bizonyítékként felhasználni a jelenlegi peres ügyekben.

Szőcs Zoltán előzetesben marad

A Bukaresti Táblabíróság hétfőn úgy döntött, hogy Szőcs Zoltán továbbra is előzetes letartóztatásban marad. Szőcs azt kérte, hogy a vizsgálati fogságot enyhítsék háziőrizetre, a bírósg azonban elutasította a kérést. Az ítélet nem jogerős.

Szőcs tárgyalását szerdára, az Bekéét csütörtökre tűzték ki, azonban végül mindkettőt mára halasztották, mert a DIICOT nem jelent meg, illetve nem nyújtotta be a kért iratcsomót.

Az ügyvédek lépésének sikere kérdéses, mivel a talárosok ítélete a nemzetbiztonságot érintő, illetve terrorizmussal kapcsolatos nyomozásokra nem vonatkozik.

 

Hirdetés