Elkapták a párizsi főterroristát Brüsszelben

Lövöldözés volt ma délután Brüsszelben, megsebesítették és letartóztatták Szalah Abdeszlamot, a novemberi párizsi merényletek egyik elkövetőjét.
Hirdetés

Ma ismét lövöldözés volt Brüsszel utcáin azután, hogy kedden rendőrökre lőttek házkutatás során, két fegyveres pedig elmenekült. A házban a novemberi párizsi merényletek egyik életben maradt elkövetőjének, Szalah Abdeszlamnak az ujjlenyomataira bukkantak, és sejthető volt, hogy ő az egyike az elmenekült fegyvereseknek.

Ma délután kerítették be a belga főváros Molenbeek nevű negyedében a rendőrök. Előbb csak arról szóltak a híradások, hogy egy embert megsebesítettek, most pedig már megerősítette a rendőrség a BBC-nek, hogy a terrorellenes egységek megsebesítették és le is tartóztatták Szalah Abdeszlamot. Társát állítólag lelőtték.
 
A helyi sajtó arról számolt be, a kommandósok egyszerre több helyen csaptak le Brüsszelben, több helyről is lövöldözést lehetett hallani.
 
A Euronews élő adása szerint egy fegyveres még mindig abban a házban tartózkodik, amelynek közelében megsebesítették Abdeszlamot.
 
Szalah Abdeszlam az egyedüli az ISIS tíz támadója közül, aki túlélte a november 30-i párizsi merényleteket, amelyek során 130 ember halt meg. Azóta is talány, hogy Abdeszlam miért nem robbantotta fel magán a robbanómellényt, mint ahogy azok a társai tették, akiket nem a rendőrség lőtt le.

Hirdetés