Ismét bajnok Sepsiszentgyörgy!

Méghozzá pálinkában!
Hirdetés

Füstös Imre és Dezső Tibor berkenyepálinkájának diadalútja töretlenül ível felfelé. A januárban a magyarországi Ongán megszervezett Quintessence nemzetközi versenyen megszerzett aranyérem után most egy osztrák megmérettetésen vitte el az isteni nedű a pálmát.

A Destillata elnevezésű versenyen 129 pálinkafőzde vett részt, 11 ország zászlaja alatt. 

„Akinek nincs szeretője, / Bort igyék, / S hinni fogja, hogy minden lyány / Érte ég.”, mondta Petőfi Sándor. S akinek nincs bora? Az igyék ilyen pálinkát, s meglátja,             tesszük hozzá mi.

A két sepsiszentgyörgyi vállalkozó azonban nem csak aranyérmet hoztak haza Ausztriából: málna-, bodza-, szeder-, szilva-, áfonya- és almapálinkájuk ezüstérmet kapott, birsalma-, kajszibarack-, szőlő-, meggy- és törkölypálinkájuk pedig bronzérmet ért.

„Hobbiból kezdtünk pálinkát készíteni, nem a pénzszerzés volt a cél. (…) Más vállalkozásaink vannak. Számunkra ez élvezet, és az a fontos, hogy jó, tiszta és minőségi ital legyen az eredmény. Tehát nem a mennyiség érdekel, ezért nem is vállalunk semmiféle kompromisszumot”, nyilatkozta Füstös Imre az Agerpresnek.

Mit is mondjunk? Hajrá, csak így tovább, Szentgyörgy!

Hirdetés