Florian Walter nem is tévedhetett volna nagyobbat

Amikor azt hitte, megszabadul a törvény szigorától. Elkapták.
Hirdetés

A román rendőrség felügyelete alá került Florian Walter, a Kolozsvári U fociklub egykori tulajdonosa, a Romprest cég tulajdonosa. Walter ellen tavaly májusban adtak ki körözést, miután
a szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyészség (DIICOT) vizsgálatot indított ellene adócsalás és pénzmosás gyanújával.

A Prahova megyei törvényszék 2015. május 8-án a DIICOT kérésére elrendelte 15 személy letartóztatását egy kiterjed adócsalási és pénzmosási ügyben, amelyben más társaságok mellett Walter cége, a köztisztasági szolgáltatásokkal foglalkozó Romprest Service Rt. is érintett. A gyanú szerint Walter 2013 és 2014 között 4,5 millió euróval rövidítette meg az államkasszát.

Napokkal a vizsgálat elindítása előtt Walter távozott Romániából, egyes források szerint Monacóba, majd Kubába utazott. Tavaly júniusban Dubajban őrizetbe vették, de néhány nap múlva óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Florian Walter közben állandó tartózkodási engedélyt kapott az Egyesült Arab Emírségekben, amellyel Romániának ugyan nincs kiadatási egyezménye, de a a román hatóságok lépései nyomán most a rendőrség felügyelete alá került és nemsokára hazahozzák.

Hirdetés