Kolozsváron játszik a román fociválogatott a spanyolokkal

Mert az ország legmodernebb stadionjának továbbra sincs tűzrendészeti engedélye.
Hirdetés

A bukaresti hatóságok tökéletlenkedése miatt Kolozsvárott játssza a spanyolok elleni barátságos mérkőzését a román labdarúgó-válogatott. Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke kedden közölte: mivel Bukarest ügyvivő főpolgármestere közölte: a katasztrófavédelmi hatóság engedélye nélkül nem nyitja meg a hipermodern, de éppen azért a román szabványokban nem is szereplő arénát, a válogatott a Kolozsvár Arénában játszik majd az ibériai válogatott ellen március 27-én.

Gond az, hogy a kolozsvári stadion gyepszőnyegének minősége viszont kétséges, ezért a spanyol meccs előtt három nappal esedékes, Litvánia elleni mérkőzést minden bizonnyal egy harmadik helyszínen játsszák – a lehetséges helyszínek között a CFR fellegvári stadionja is fölmerült.

A bukaresti Nemzeti Aréna a tavaly november a román főváros Colectiv nevű szórakozóhelyén kirobbant, 63 ember életét követelő tűzvész utáni hisztériarohamnak esett áldozatul, számos más egyéb rendezvényhelyszínnel egyetemben. Mint megírtuk, a katasztrófavédelem bürokratikus okok – valamint a román főváros korábbi vezetésének hányavetisége – miatt nem adja meg rá a tűzrendészeti engedélyt.

Hirdetés