Tőkés: a család egy férfi és egy nő házasságán alapul

Nem szabad egyenlő értékűvé tenni az egynemű párok együttélését a házassággal – mondja.
Hirdetés

„Nem szabad hagynunk, hogy az emberi jogokra, a nemek közötti egyenlőségre vagy az emberi méltóságra való hamis hivatkozás demagógiájával a társadalmi és az emberi lét alapját képező házasság és család természetes rendjét aláaknázzák” – mondta szerdán az Európai Parlamentben Tőkés László.

Az EP-képviselő felszólalásában megemlítette az ortodox hátterű, Koalíció a családért elnevezésű romániai civil mozgalom kezdeményezését, amely alkotmányba foglalná, hogy csak férfi és nő alkothat családot.

Sajtóirodájának közleménye szerint az európai identitásvesztés és értékválság kirívó példája a házasság és a család válsága, valamint a gyermekvállalás megtagadása, amelynek velejárója „a hagyományos keresztény házassági és családmodell, valamint a nemi szerepek – egyáltalán: a nemi identitás – megkérdőjelezése és viszonylagossá tétele”.

Ezért Tőkés László támogatásáról biztosította az alkotmánymódosító indítvány azon megfogalmazását, mely szerint: „a család egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon alapul”.

Ez összhangban van a Romániai Református Egyház Zsinatának ez irányú tanításával, amely kimondja: „a házasság és a család védelme érdekében visszautasítjuk, hogyha a törvényhozás az egynemű párok együttélését a házassággal teszi egyenlő értékűvé, és számukra lehetővé teszi a gyermekek örökbe fogadását” – áll a közleményben.

Hirdetés