Nem lesz előválasztás Udvarhelyen

Egyetlen jelölt jelentkezett polgármesternek, nem kell választani: Arros Orsolyát jelöli az RMDSZ a tisztségre. Buntát pedig leváltotta.
Hirdetés
Két markáns döntést hozott az Udvarhelyszéki RMDSZ:
  • Arros Orsolyát jelöli a polgármesteri tisztségre a június 5-i önkormányzati választáson,
  • illetve leváltotta Bunta Levente jelenlegi polgármestert az udvarhelyi RMDSZ-szervezet éléről
– derül ki a Szövetség mai közleményéből.
 
Az első döntés következményeként elmarad a márciusra tervezett előválasztás is, mivel annak ellenére, hogy több személy is fontolgatta az indulását, és gyűjtött támogató aláírásokat, végül a határidő lejártáig egyetlen ember, Arros Orsolya jelentkezett a megmérettetésre, amely így okafogyottá vált.
 
Bunta Levente kihátrált a nyílt versenyből – értékelte az eseményeket Arros Orsolya hivatalos Facebook-oldalán, ahol bejelentette a jelölését is. Városi tanácsosnak február 29-ig lehet jelentkezni Udvarhelyen.
 
A széki RMDSZ döntése illeszkedik az RMDSZ újratervezési folyamatába, értékelt Kovács Péter ügyvezető elnök, aki szerint „a városnak nem cirkuszra, hanem új lendületre van szüksége, hiszen egy helyben topog, és nem használja ki lehetőségeit”. 
 
Nemcsak a helyben topogást rótta fel Bunta Leventének, hanem azt is, hogy a bíróságon akarja kiteregetni a szervezeti szennyest, ezért helyesli, hogy a széki szervezet felmentette Buntát városi elnöki tisztségéből. A városi szervezet új elnöke Birtalan József lett.
 
„Bunta elnökként hátat fordított a saját szervezetének, amikor megüzente, a román igazságszolgáltatáshoz fog fordulni a vélt vagy valós igazát fenntartani, ahhoz az igazságszolgáltatáshoz, amely visszaállamosította a Mikót, amely meghurcolta Antal Árpádot, Markó Attilát, Borboly Csabát, Ráduly Róbertet, amely sorozatosan veszi le a községháza feliratokat a magyar önkormányzati épületekről, amely igazságszolgáltatás a minap azt mondta, hogy Székelyföld nem létezik, tehát egy turisztikai egyesületet nem lehet bejegyezni” – nyilatkozta Kovács Péter.
 
Bunta Levente korábban azt nyilatkozta, azért lépett vissza az RMDSZ előválasztásától, amelyet egyébként ő javasolt, mert a széki RMDSZ úgy határozott, azon nem csak RMDSZ-tagok szavazhatnak, hanem minden felnőtt udvarhelyi lakos, aki regisztrál.
 

Hirdetés