Lehúzza a rolót a csíkszeredai Role együttes

A huszonnyolc éves, ízig-vérig erdélyi zenekar egy különleges albummal búcsúzik.
Hirdetés

1987-es megalakulása óta a Role zenekarral megszámlálhatatlanul sok hazai és külföldi fesztiválon lépett fel, többek között Tusványoson, a Szent György Napokon vagy a Kolozsvári Magyar Napokon is láthattuk/hallhattuk népzenei motívumokon alapuló, rockos hangzású versfeldolgozásaikat. A zenekar kedden bejelentette: a Pille című albumuk az utolsó. 

„A hétfős csapatunk pár tagja úgy döntött, hogy más utat választ, másképpen látja a jövőjét. Most egy sok éves, talán a Role történetében a leggyümölcsözőbb és leghosszabb ideig működő stabil felállás bomlik meg. Több tagot kellene egyszerre pótolni, amit a Role egysége és hangzása is súlyosan megsínylene. Ezért úgy érezzük, hogy az a helyes, ha pontot teszünk a mondat végére, és megszűnik a Role. De reméljük, a zenénk tovább él bennetek, és viszitek magatokkal” – fogalmaznak a Facebook-oldalukon.

A moldvai csángó dalokra épülő búcsúalbumot éppen ma (a felbomlás bejelentésének napján, február 9-én – szerk. megj.) adták ki, és egy profi hangstúdió teljes felszerelésével a Nagyhagymás Nemzeti Parkban, a szabad ég alatt rögzítettek.

Hirdetés